?رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي مطرح کرد
?
تصلا-نرخ ارز در بازار آزاد در مهر ماه امسال از 32 هزار تومان گذشت، اما حالا در کانال 24 هزار تومان است. بنابراين انتظار ميرود قيمت کالاهايي که در اين مدت رشد داشته حالا با کاهش قيمت دلار نزولي شود، اما به نظر ميرسد شرايط ديگري هم بايد براي اين کاهش قيمت فراهم شود.
در اين رابطه اکبر پازوکي، رئيس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي با بيان اينکه هنوز مدت زيادي از کاهش نرخ ارز نگذشته، تصريح کرد: اگر کاهش نرخ ارز تداوم داشته باشد احتمال کاهش قيمت در بازار لوازم خانگي وجود دارد، اما اگر لحظهاي باشد نميتوان گفت با کاهش چند روزه قيمت دلار قيمت لوازم خانگي هم بايد کاهش پيدا کند. چرا که توليد کنندگان مواد اوليه مورد نياز خود را از طريق واردات يا در بورس کالا تهيه ميکنند.
وي در ادامه در پاسخ به اينکه چرا با افزايش قيمت ارز فورا شاهد افزايش قيمت کالاهاي مصرفي مثل لوازم خانگي هستيم؟ گفت: افزايش قيمت لوازم خانگي مدتي زمان برد و کاهش قيمت آن نياز به زمان دارد. از طرف ديگر علاوه بر تغييرات نرخ ارز بايد ساير مواد اوليه نيز در نظر گرفته شود. براي مثال اخيراً دو شرکت سازنده موتور پمپ و کولر که در داخل کشور فعال هستند، قيمت محصولات خود را 15 تا 25 درصد افزايش دادند. علت اينکه سرعت افزايش قيمت بيشتر از کاهش آن است، در اصل هزينه جايگزين است که به روز حساب ميشود.
وي همچنين شرط ديگر کاهش قيمت لوازم خانگي را کاهش قيمت مواد اوليهاي که در بورس کالا عرضه ميشود، عنوان کرد و گفت: به طور کلي مهمترين مرجع صحبت در مورد قيمت، توليد کنندگان هستند، نه توزيع کنندگان. از طرف ديگر در گذشته رقابت بين کالاهاي خارجي و ايراني ترمزي براي کنترل و کاهش قيمت بود، اما بعد از ممنوعيت واردات اين اهرم هم از بين رفت. در اين ميان قيمت برخي از مواد اوليه مانند ورق فولادي در بورس کالا نيز بر اساس قيمتهاي جهاني محاسبه ميشود.
در پي کاهش نرخ ارز سخنگوي انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي در پاسخ به اينکه آيا کاهش نرخ ارز در ماههاي اخير بر قيمت لوازم خانگي تاثير داشته، گفته بود که توليد کنندگان عموماً از ارز نيمايي استفاده ميکنند که کاهش زيادي نداشته است. اما معاون امور صنايع وزير صنعت، معدن و تجارت اواخر آذر ماه، مهمترين دليل گران بودن لوازم خانگي را نرخ ارز عنوان کرده و گفته بود اينکه با افزايش نرخ ارز قيمتها بلافاصله افزايش پيدا ميکند مربوط به گراني در توليد نيست بلکه در بخش توزيع و خرده فروشي اين اتفاق افتاده است، چراکه توليدکنندگان پيش از افزايش قيمت بايد با دستگاههاي نظارتي از جمله سازمان حمايت هماهنگي کنند.
رئيس اتحاديه در پايان از آرامش نسبي در بازار لوازم خانگي خبر داد و گفت: کالاي ايراني به لحاظ استاندارد و کيفيت قابل رقابت با کالاهاي خارجي است و توليدکنندگان خودشان را به روز کردهاند. از طرف ديگر با توجه به اينکه کالاهاي خارجي ديگر به صورت قانوني وارد نمي شود بهتر است مردم کالاهاي ايراني تهيه کنند تا اينکه کالاهاي خارجي بدون ضمانت نامه را بخرند.
وي همچنين هشدار داد که ممکن است عدهاي کالاهاي باکيفيت ايراني را به جاي کالاي خارجي جا بزنند و به قيمت گزاف به خريداران عرضه کنند که اين اتفاق به ويژه در فضاي مجازي محتملتر است و مردم بايد در خريدهاي خود بيشتر دقت کنند.
.
.
.
.
.
(تصوير صنعت لوازم الکترونيک)
رقابت شرکتهاي به نام در کنگره جهاني موبايل 2021
شارژ بيسيم با تکنولوژي شارژ هوايي شيائومي
?
درباره این سایت